plus minus noll efter ett par jobbiga potter

Jag och Steve bestamde oss for att aka till de forsta casinot som vi begsokte i lordags eftersom Steve hade ett par arenden i narheten han var tvungen att ta itu med under dagen som var i narheten.

Blindsen pa bordet jag skrev upp mig for var $1-$2-$3 dar knappen postear $1. Inkopet var $100, varken mer eller mindre.



Startade ganska lugnt for en gangs skull, limpade ett par potter utan nagon direkt action men lyckades traffa helt okey och lag pa ca $190 efter en halvtimme da kvallens forsta intressanta hand utspelar sig.

Pierre hittar a-9 i ganska sen position. Jag hade ungefar 4 limpare fore mig sa jag bestamde mig for att satta ner foten lite och gora en ganska kraftig raise till $20. Knappen synar och resten foldar. Floppen visar a-9-6, tva hjarter. Jag leder ut mot killen som ser ut som han har spelat en del poker, har lite koll med ett $30 bet, allt for att forsoka fa det att se ut som ett vanligt continuebet. Jag gillar inte att slowspela sana traffar da man sallan far betalt om man ar den som har tagit initiativ innan floppen. I vilket fall sa synar han utan att fundera speciellt mycket, vilket fick mig att tro att han troligtvis ar pa ett drag. Turn landar ett lagt hjarter vilket var ett riktigt scarecard for mig. I dessa lagen sa brukar jag ofta fortsatta leda ut, vilket jag ocksa gjorde med ett $40bet, jag hade alltsa ca $100 kvar efter mitt $40bet. Nu funderar han lite, och efter en liten stund sa gar han all in. Min forsta tanke ar att han maste ha traffat sin farg. Min read pa honom var att han var nagot weak-passive, men jag var inte alls saker eftersom jag bara suttit vid bordet en halvtimme. Han gillade dock att prata mycket, nagot som jag utnyttjade mot honom. Jag borjade snacka med honom for att se om han kande sig bekvam i situationen han befann sig i, vilket han absolut var. Jag uteslot darfor att det var en bluff. Men vilka hander kunde han da ha som motiverade ett sant spel. Jag kom fram till att troligast var en suited connector, typ 10-j i hjarter, men att typ a-q eller a-k med hjarter A ocksa var valdigt troligt. Dock tyckte jag det lutade mer at en farg med tanke pa hur bekvam han verkade. Set i 6:or var inte omojligt heller. Efter att ha snackat lite mer med honom sa gjorde jag dagens tightfold, varpa han slangde upp k-j i hjarter.

Efter detta foljde ett par intressanta potter som i princip kom efter varandra. Handen efter hittar jag 7-4s och limpar, floppen visar 4-7-9 och en kille betar $10, varpa jag raisar till $30 och far tva syn. Turn ar en J i spader som gor att fargdraget kommer in. Da betar killen som bara checksynade floppen $100 och jag blixtviker, varpa han slanger upp j-j, inte direkt vad jag satte honom pa, och det ar en sjukt konstigt spelad hand av honom, men jag lyckades gora en korrekt vik iallfall.

Ett par hander senare far jag 7-4 igen i BB och checkar. Floppen visar typ 4-5-9 och det ar rundcheck. Turn ar en 2:a och jag betar ut $10 (3 spelare.) bada synar, det lag dock bade steg och fargdrag ute. River ar blank och det ar check till sista killen som betar $35. Han kanns valdigt svag och jag ar ganska saker pa att han inte ar stark. Det anda jag tror jag ar slagen av ar 6-2 sa jag synar. Han sager att han ar tom och muckar handen.

Efter det foljer ett par hander som jag inte minns riktigt, men jag forlorar alla potter jag spelar och ar snart nere i $60 nar jag gor dagens, och forhoppningsvis arets samsta syn.

Jag har 4-4 och raisar upp till $10. far tva syn och floppen kommer 3-8-9 tva hjarter.  jag betar $10 varpa forsta killen foldar och andra satter mig all in. Far for mig att han trolgitvis ar pa drag och synar. Fraga mig inte varfor, kortslutning och latt irriterad av de tidigare potterna. Han har sa klart k-9 och tar hem potten. REBUY!

Jag vet att jag nu har en tiltimage pa bordet och forsta handen med det nya inkopet plockar jag q-q, som ett brev pa posten. Jag gor en kraftig raise till $20 for att se tiltad ut, far en syn av en asiatisk snubbe i 25arsaldern som verkade helt ok. Floppen landar 4-7-9 och jag raisar $35, varpa asiaten gar all in. blixtsyn fran mig. Turn 7, river 9 vilket far mig att ma illa, men det visar sig att asiaten har stallt in med 3-3 pga min image, och jag kan dubbla upp.

Handen efter plockar jag a-j och raisar till $15. asiaten synar igen och floppen visar a-2-3, jag betar $30 och asiaten, som sitter med ett nytt inkop ($100 totalt) staller in igen for $55 till och jag synar ganska snabbt. Den har gangen har han a-7 och jag tar ytterliggare $100 av honom. Upp ca $200 vid det laget alltsa.

Bara ett par hander senare plockar jag a-j igen och raisar till $15, endast asiaten synar och floppen visar a-j-6. Jag leder som vanligt ut med ett $30bet och asiaten som nu sitter med ca $90 fran start synar bara. Turn ar ofarlig och jag staller in, varpa han synar och visar a-7 aterigen. Klirr och tack. Den har killen var ett klassiskt exempel pa hur det gar nar man spelar a-rag.

Efter de handerna sa plockar jag absolut ingenting, foldar i sakert tva-tre timmar utan att vinna nagra potter alls. Ar nere pa $350 nar kvallens andra daliga spel kommer.

Har 4-5s och synar en raise pa $15. jag tror vi var 4 spelare. Floppen kommer 2-5-6 och ursprungsraisarn checkar, den andra killen checkar ocksa och asiaten raisar $40. jag satter han pa 6-7 eller 7-8 och ar ganska saker pa att jag kan ta potten av honom. ar saker pa att han inte kommer ga hela vagen med 6-7 sa jag synar for att raisa honom pa turn. De andra foldar och turn rakar landa en magisk 5:a. Han checkar och nu maste jag fundera pa hur jag ska fa honom att stanna i handen istallet for att folda. Jag bestammer mig for att gora en farlig check. Detta dels for att jag vill att han ska bluffa med 7-8 pa river om den inte traffar, dels for att jag vill se ut som jag bluffar om han checkar pa river. River ar ett blankt A och han checkar. Jag betar $100, och ser da att han bara har $100 framfor sig. Han funderar lite och synar. Jag visar min 5:a och tar hem potten, vet inte vad han hade.

Jag ar missnojd over hur jag spelade handen eftersom jag missade att han inte hade sa mycket marker bakom sig. Hade turn varit blank sa hade jag inte haft utrymme nog att bluffa ur honom ur potten.

Efter detta sa ar det valdigt lugnt ater igen och jag fortsatter att langsamt tappa marker med mina urusla hander och annu samre floppar. Jag och steve hade bestamt oss for att lagga av och aka hem kl 20:00 da kvallens lurigaste hand utspelar sig.

Var $200 upp, hade $400 framfor mig och far q-q. UTG raisar $10

Jag slar 30 och far tre syner. Flopp landar 5-6-7 tva hjarter. Utgkillen raisar $30, jag slar om till $130, och killen efter Callar. jag fattar ingenting och har sjukt svart att satta honom pa en hand i det laget. det var dessutom han som gjorde det luriga spelet med j-j tidigare. UTG foldar. Turn ar en blank 2:a och jag checkar for att se vad han gor. Han spelar ganska basic tight poker och gor inga crazy moves. Han checkar bakom. Jag ber till pokergudarna i det laget om att river ska vara ett svart kort, men givetvis sa landar samsta kortet i leken, hjarter ess. Jag checkar, han betar $100, och efter lite stek sa foldar jag. Jag slog i princip ingenting pa bordet forutom ett stegdrag, och det kandes valdigt avlagset.

Han beratta senareatt han hade a-7 "But they were suited!!!"

Tankte snabbt ga igenom hur han spelade handen. Han tittar ner i a-7s i ganska sen position och ser att utg raisar $10 och utg+1 slar om till $30. Av nagon anledning far han for sig att syna och floppen ger honom toppar, men med mojliga stegar ute. UTg fortsattere raisa och utg+1 slar om stort. Han far anda for sig att toppar troligtvis ar bra och synar $130. Turn ar blank och river ar hjarter A som ger honom toptva, men han ar fortfarande slagen av alla set, stegar och dessutom fargar men bestammer sig anda for att sla $100, trots att vi bara har mycket marker bakom. Det ar ungefar den klassen dessa spelarna haller i det har landet, och ibland maste dom ocksa matas lite. Bara att acceptera!


Kommentarer
Postat av: Micke

Go go Pierre :P
Jag älskar dig. Du vinner snart storkovan :)

2008-02-18 @ 22:46:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0