Då kör vi igång lite aktivt LIVEpokerbloggande. =)

Tjena mina vänner,


Har funderat lite det senaste kring att börja blogga lite kring mitt pokerspelande. Har gjort det ett par gånger innan från ett par kvällar och jag tycker att det är riktigt bra att skriva ner ens tankar för att senare läsa dom själv för att se hur man resonerar. Mycket lärorikt har det visat sig att vara för mig. Dessutom har jag fått en del bra kritik från bloggarna vilket alltid är kul.


Så, tanken är alltså att jag efter de flesta kvällarna ska redovisa mitt resultat och gå igenom lite viktiga händer och situationer man kan tänkas hamna i.


Till att börja med så spelar jag inte allt för högt. Jag har ingen fast rulle jag spelar för, utan jag spelar med de pengar jag känner att jag har råd att förlora helt enkelt, och det håller jag stenhårt på. Jag skottar aldrig, jag växlar aldrig in mer än vad jag har råd att förlora.


Just nu spelar jag mellan 5kr-5kr och 20kr-20kr. Nivåerna spelar ingen större roll, jag tar potterna på 5-5 precis lika seriöst som på 20-20.


Jag spelar främst på klubbarna runt omkring göteborg samt casinot. Det händer då och då att man söker sig utåt till någon klubb en bit härifrån.




Nog om det. Nu kör vi.


27:e juni
Spel: 5-5kr Texas/omaha
Aktiv speltid: ca 9 timmar
Resultat: -5000kr


Jag kan ju till att börja med säga att jag har haft roligare kvällar än den här och jag önskar jag kunde sparka igång den här bloggserien med en rolig kväll. men men. Kallast i Sverige kände man sig under i princip hela kvällen eftersom jag endast gjorde 500krsinköp och inte lyckades dubbla ett enda av dom under hela kvällen. kallt kallt kallt.


Jag är ganska bra på att förtränga såna här kvällar, dessutom spelade vi till 07 på morgonen så många händer är lite suddiga. Blev iofs inga intressantare händer alls under kvällen utan jag läckte pengar i ett imponerande tempo under hela kvällen.


Efter ett par timmars spelande så får jag q-q. Gör en sedvanlig raise till 35, fold fold fold fold. Första walken för kvällen är ett faktum. tilt. Handen efter raisar dansken till 30, jag kollar ner i back to back q-q och slår om till 120 som dansken synar.


Floppen landar som dansken betar 200 rakt ut i. Jag sitter short med ca 300 bakom och har svårt att sätta dansken på en hand. färgdrag, stegdrag, par i åttor eller par i nior är absolut händer som han kan tänkas ha, så degen åker in. Dansken synar med som står. "but they were suited." RELOAD!


Hade på tal om dansken en ganska intressant pott med honom i förra veckan.


Handen börjar så att en spelare på borde gör en raise i fel position. Reglerna säger att markerna ska ligga kvar, men spelarna bakom honom får fortfarande syna blindsen, fram till han som då kommer göra en autoraise.


Jag sitter utg och kollar ner i . Värlens guldläge. Jag limpar så klart och dansken som sitter utg+1 limpar också, sen blir det då autoraise till 40 från stringbetspelarn. två spelare till synar. Jag slår om till 140, då slår dansken om till 400.  fold fram till mig och nu börjar jag steka. Slowspela eller inte är frågan, jag började handen med ca 3000kr framför mig, dansken hade 2200kr. Efter lite övervägande så bestämmer jag mig dock för att trycka in smeten eftersom jag vet att dansken inte kan släppa en   eller som jag misstänker att han sitter med.


1800kr till för dansken att syna som investerat 400kr i potten men det tar inte mer än en halv sekund för honom att syna väldigt självsäkert vilket gör att jag tänker att neeeeeej, nu har han så klart också . Men icke, dansken slänger upp   och är helt säker på att jag bluffar eftersom jag stekte (!?)


4400kr i potten och vi bestämmer oss för att köra bordet två gånger. Jag föredrar i princip alltid detta eftersom det minskar variansen väldigt mycket.


Jag har i de här läget över 90%.


Första bordet landar .............................  för split


Andra bordet landar ............................... Dansken rivrar hålet för andra bordet i rad och tar 75% av potten. Sick sick.


Hur som helst, åter tillbaka till gårdagens session.


Ett par händer efter q-q back to back plockar man och raisar pre, fold fold fold fold igen vilket är helt sjukt på detta bord som Herr Glimne hade fått en hjärtinfarkt av.


Ytterliggare ett tag senare plockar jag i position, ca 4 limpare bakom mig och jag slår upp till 40kr. får tv syn av BB och cut off.


Flopen landar och det checkas fram till mig som betar 100kr BB foldar men cut off, mikael slår efter lite tvekan om till 300. Mikael är väldigt tight preflop. och även post flop och gör sällan moves, men jag har en väldigt skum känsla här. Jag är ganska säker på att han raisar med pocket 6or och uppåt preflop samt alla Ess över a-8.


Finns dock ett par händer jag är slagna av som han kan ha spelat på de sättet han spelade men han ser verkligen osäker ur, inte alls som han brukar. Jag sätter honom till slut tom och ställer in mina 500kr, som han synar. Hoppsan, då leder vi väl iallfall inte. Men jo, Mikael visar . Jaha, tack? eller vad ska man säga.


Turn landar dock   för treoutaren eftersom en femma hade fyllt min hålpipa. och mikael vinner potten. Det var helt enkelt en av de där dagarna.


Några händer senare    mot    på  bordet.


Set upsen fortsatte under hela kvällen och efter 10 inköp fick det vara nog. Kan faktiskt inte minnas senast jag backade 10 inköp rakt ut under en kväll, om jag ens gjort det någon gång.


Tog iallfall tillbaka några hundralappar på Mörkomahan på morgonkvisten när folk växlade in. Jag har fan talang för mörkomaha (dvs all in om en bestämd summa innan man får korten.) Jag har grymt bra resultat i det. Kanske är de man ska satsa på istället.


Nästa speldag blir imorn söndag då det står en 600krs turre på spel samt efterföljande sidospel, får se om man kan hitta rytmen då annars lär det bli en kort session.


Ha det!


/Pierre


Kommentarer
Postat av: Maria

jag har aldrig förstått mig på poker och kommer nog inte göra de heller .. :P

2008-06-28 @ 15:56:30
URL: http://blooondiiie.blogg.se/
Postat av: Bergman

Kul att se att det händer även live ibland...



Gott med fisk, du drar ju in 5k en sån här kväll annars....



Keep up the good work!

2008-06-30 @ 02:10:33
Postat av: §uperjuristen

Vem vill läsa sånt här dravel om ingenting? Skaffa en intressant blogg vet jag.

2009-01-30 @ 23:44:26
URL: http://superjuristen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Din jävla gubbe vad säger du till Desire!

2009-01-30 @ 23:44:49
Postat av: whatthefuckdotcom

Trevlig kommentar du lämnade hos hertiginnan, var det för att dra folk till din ointressanta sida? Töntigt.

2009-01-31 @ 00:34:24
URL: http://wtfdcom.blogspot.com/
Postat av: Arg förälder

med tanke på att du kommenterar desirees utseende är det ganska ironiskts att du inte har bilder på dig själv, din loser och nolifer.

2009-01-31 @ 12:13:32
Postat av: desirée

Äckliga gubbe, varför läser du min blogg för? jag vill inte höra din åsikt. Du bör hålla din käft stängd. Din blogg suger, ful desging & skit. lägg ner bloggen och ta ditt liv, then I'm Happy ;)

2009-01-31 @ 14:56:56
URL: http://desireenilsson.blogg.se/
Postat av: Jessika

Moget att kalla någon uppsvälld gris. Hahhaha ! Get a life ffs ! Jag vet att du bara vill dra åt dig läsare för de kan ju knappast vara någon som vill läsa den här jävla skiten..

2009-01-31 @ 19:24:48
URL: http://jessikahansson.blogg.se/
Postat av: Emelie

Vad onodigt att vara sa elak.

2009-08-05 @ 16:41:35
URL: http://emeliesvendsen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0